Adembenemende avondjurken

Avondjurken zijn anders dan de standaard jurkjes die je bij je favoriete modeketen koopt. Een goede avondjurk is meestal gemaakt van chiffon, satijn of een andere zachte, fijne stof. Deze stof geeft een jurk net wat meer spice, waardoor het geheel er al feestelijker uitziet dan een dergelijk jurkje van een ‘gewone’ stof.

Avondjurken kunnen voor diverse gelegenheden gedragen worden: denk hierbij aan een bruisende bruiloft, een spetterend jubileum, een etentje met je geliefde of je eigen verjaardagsfeest! Geef toe; het is toch heerlijk om je af en toe even flink uit te dossen en je sexy te voelen?

Lange avondjurken  voor een klassieke look

Van vroeger uit zijn avondjurken lang: ze mogen zelfs tot aan de enkels komen. Lange avondjurken staan voor klasse, laten je er verzorgd uit zien en zorgen er voor dat je opvalt. Stel je eens voor dat je op een feestje een waanzinnige entree maakt omdat je moeite en energie gestoken hebt in het uitzoeken van de juiste avondjurk! Wat een avondjurk een goede avondjurk maakt verschilt per persoon.

Kijk goed naar de vorm van je lichaam: bij een appelfiguur past bijvoorbeeld goed een a-lijn jurkje terwijl een getailleerde avondjurk weer beter bij een peerfiguur past. Een avondjurk mag áltijd opvallen: kies voor een mooie kleur zoals bordeauxrood, donkerblauw of doe eens gek en ga voor turquoise! Zorg altijd voor sieraden zoals een opvallende ketting, grote oorbellen of een knots van een ring.

Korte avondjurken

Vandaag de dag kunnen avondjurken ook prima een stuk korter zijn, maar kan er toch klassiek en netjes uit zien. Denk bijvoorbeeld aan een chique zwart cocktailjurkje in combinatie met een mooi colbertje en een paar goede pumps. Hiermee creëer je een strakke doch feestelijke look waarmee je sowieso naar dat ene feestje van je collega of die borrel van je baas kunt gaan.

Let goed op de lengte  van een korte avondjurk: er is niks vervelender dan een avondjurk die eigenlijk net te kort is waardoor het geheel er te naakt uit kan zien. Als er iets niet past bij een avondjurk is het slonzigheid. Kies bij een korte avondjurk ook nooit voor een donkere panty; ga liever voor een huidskleurige panty of blote benen. Onder een kort jurkje is het aan te raden om een paar mooie pumps te dragen. Ga bijvoorbeeld voor felblauwe, rode of groene pumps wanneer je een zwart jurkje hebt en kies voor een basic kleur zoals zwart wanneer je een gekleurde avondjurk draagt.