Blauwe jurkjes: oneindig combineren

Van maxi dresses tot aan cocktailjurkjes en van bruidsjurken tot aan avondjurkjes: blauwe jurkjes zijn helemaal hot! Hoewel veel vrouwen vaak voor save kiezen met een little black dress kun je juist met een blauw jurkje de show stelen. Waarom? Heel simpel! Een blauw jurkje trekt soms net wat meer aandacht dan een zwart, grijs of wit jurkje. Kleur kan daarnaast heel veel uitstralen: een blauw jurkje kan je net dat beetje extra zelfvertrouwen geven wat je nodig hebt, juist omdat het zo kleurrijk kan zijn.

Het fijne aan blauwe jurkjes is dat ze oneindig te combineren zijn met andere kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie donkerblauw jurk met een rode lippenstift en rode pumps? Of ga je liever voor wat meer basic en houd je jouw make-up neutraal? Blauwe jurkjes passen bij iedere vrouw, ongeacht de lichaamsvorm. Kies eens een keer voor wat anders, kies eens een keer voor blauw.

Blauwe jurkjes voor jou

Blauwe jurkjes zijn er in verschillende soorten tinten. Het is belangrijk om te kijken welke kleur blauw bij jou past. Heb je bijvoorbeeld een lichte huid en licht haar? Dan is een lichtblauw jurkje absoluut wat voor jou. Combineer dit blauwe jurkje met lieflijke sandalen, mooie ballerina’s of nudekleurige pumps en houd het geheel rustig. Om de look af te maken kun je je haren invlechten of opsteken.

Heb je een meer donkere huid en donker haar? Probeer dan eens een donkerblauw jurkje. Je zult zien dat dit blauwe jurkje perfect aansluit bij jouw huidskleur. Donkerblauwe jurkjes zijn goed te combineren met zwart of juist met het felle rood. Kies bijvoorbeeld voor zwarte pumps, zwarte ballerina’s of zwarte instappers, een zwarte haarband en een donkere lippenstift.

Verschillende looks met blauwe jurkjes

Blauw is een ontzettend diverse kleur waarmee je verschillende looks neer kunt zetten. Blauwe jurkjes zijn de perfecte jurkjes voor zowel informele als formele gelegenheden. Heb je bijvoorbeeld een bruiloft en ben je op zoek naar een nette blauwe jurk? Een blauwe chiffon jurk met glans zal je ontzettend goed doen. Maak je klassieke look compleet met een mooi tasje, fijne hakschoenen en subtiele sieraden.

Ook voor minder formele gelegenheden is blauw de geschikte kleur voor jurkjes. Denk bijvoorbeeld aan zwoele zomeravonden met lange zwierige lichtblauwe jurken, kleurrijke bloemen in je haar, de zon op je gezicht en een frisse cocktail in je hand. Op dat soort momenten is blauw de ideale kleur om het zomerse gevoel naar voren te brengen. Cocktailjurkes, maxi-dresses, avondjurken… welk blauw jurkje past het beste bij jou?