Stralen in een feestjurk

Stel, je hebt een feestje maar niks om aan te trekken. Herkenbaar? Waarschijnlijk heeft iedere vrouw dit wel eens gedacht toen ze voor haar garderobe stond. Wanneer je niet weet wat je aan moet trekken is het altijd een goede keuze om voor een verfrissend feestjurkje te gaan.

In een feestjurk shine je altijd, val je altijd op en voel je je over het algemeen comfortabel en sexy. Feestjurken zijn er in alle vormen, maten, kleuren en prints. Voor ieder vrouwenlichaam is er wel een mooie feestjurk te verkrijgen. Of je nu een appelfiguur hebt of meer een peerfiguur: een feestjurk is altijd een goed idee! Kijk goed welke jurk bij jouw figuur past zodat je optimaal kunt schitteren.

Feestjurk als galajurk?

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar het soort feest wat je hebt. Een goede feestjurk moet immers passen bij de gelegenheid. Heb je een gala, een trouwerij of een ander formeel feest? Kies dan voor een mooie, lange galajurk. Heb je een peervormig lichaam of ben je een zandloper? Kies dan voor een rechte, lange jurk. Leg de focus op je taille door bijvoorbeeld een riempje te dragen of een feestjurk te kiezen dat op de taille het meest strak is.

Ben je meer een appelfiguur? Dan moet je juist niet kiezen voor een riempje bij de taille, deze benadrukt je buik. Kies wel voor een jurk die vanaf de borsten wijder uitloopt, zoals een a-lijn jurk. Vrouwen die lang zijn en daardoor een pilaarvormig lichaam hebben moeten de focus leggen op meerdere kleuren in een jurkje of een horizontale streep. Wat betreft schoenen is het verstandig om te kiezen voor ton sur ton: je prachtige lange benen kunnen immers niet lang genoeg lijken!

Feestjurk in de vorm van Cocktailjurkjes

Voor een avondje stappen, een etentje of een verjaardag van een vriendin hoef je natuurlijk niet uit te pakken met een galajurk. Een passende cocktailjurk is voor deze gelegenheden perfect. Ook bij deze feestjurk is het belangrijk om te kijken naar de vorm van je lichaam.

Om je helemaal comfortabel te voelen (wat belangrijk is voor een lange avond) is het aan te raden om meerdere cocktailjurkjes te passen voordat je er eentje aanschaft. Kijk goed naar de kleur, de vorm, de prints.

Ga je voor een romantische look? Kies dan een feestjurk in een lichte kleur met kanten details of bloemenprint. Combineer dit met ingevlochten haar, rode lippen, een subtiel tasje en je look is compleet. Liever wat stoerder? Ga dan voor een zwart cocktailjurkje met een leren jasje, zwarte pumps, smokey eyes en gooi je haar in de krul. Wedden dat jij de show steelt die avond?