Romantisch in een rode jurk

Rode jurkjes zijn de nieuwe little black dresses maar dan, je raadt het al, in het rood. Eigenlijk zou iedere vrouw minimaal één rood jurkje in haar kast moeten hebben liggen. Zwarte jurkjes kunnen natuurlijk altijd en zijn wat dat betreft een stuk veiliger dan rode jurkjes: ze zijn goed te combineren, je valt er minder mee op en het staat vrijwel iedereen.

Rode jurkjes zijn een ander verhaal: niet dat ze niet bij iedere vrouw staan, maar veel vrouwen vinden het vaak te pittig, te romantisch of te gedurfd. Onzin natuurlijk, want rode jurkjes zijn helemaal hot. Wist je bijvoorbeeld dat de kleur rood je er energieker uit laat zien wanneer je een nachtje niet zo goed geslapen hebt? Deze kleur helpt vermoeidheid namelijk tegen gaan! Daarnaast is het de ideale kleur voor een romantische date met die ene leuke man…

Gedurfd en sexy

Veel vrouwen (én mannen!) zien rode jurkjes als iets gedurfds: rood blijft een kleur waarmee een soort statement wordt gemaakt. Denk maar eens aan wat voor een power veel vrouwen uitstralen wanneer ze een mooi rood cocktailjurkje of een prachtige avondjurk in het rood dragen. Ook jij kan deze look prima rocken!

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen in een mooie rode jurk een betere indruk achterlaten dan vrouwen in jurken van een andere kleur. Het is namelijk bewezen dat mannen vrouwen in rood aantrekkelijker vinden dan in andere kleuren. Nu hoef je het natuurlijk niet dáárom te dragen, maar het is wel mooi meegenomen wanneer jij je goed voelt in een rood jurkje en dat ook nog eens te horen krijgt.

Rode jurkjes combineren

Maar waar combineer je een goed rood jurkje eigenlijk mee? Neutrale kleuren en zwart, wit en grijs passen prima bij rode jurkjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte pumps en zwarte accessoires. Jeans is ook een hele toffe toevoeging aan een rood jurkje: combineer een mooie rode feestjurk met een stoer spijkerjasje en je look krijgt een pittig randje.

Er zijn ook een aantal kleuren die niet goed samen gaan met een rood jurkje. Vermijd primaire kleuren zoals blauw en geel: rood steekt af bij deze felle kleuren. Groen, paars en zelfs oranje passen wel weer heel goed bij een mooi rood jurkje. Kies uiteindelijk voor de kleurencombinatie waar jij je goed bij voelt, dan zul je sowieso stralen!