Little white dresses: lieflijk in wit

Maak in je kledingskast naast de little black dress een plekje vrij voor de little white dress: witte jurkjes zijn meer dan welkom tussen al die zwarte jurkjes. Witte jurkjes zijn niet alleen fijn voor de afwisseling van je looks maar stralen ook nog eens totaal wat anders uit dan zwarte jurkjes, rode jurkjes of roze jurkjes. Wit staat voor romantisch, voor lieflijk en voor onschuldig. Het is niet voor niets zo dat wit vaak geassocieerd wordt met maagdelijkheid.

Natuurlijk kun je witte jurkjes ook heel goed dragen wanneer je van een stoere look houdt. Dat is het ideale aspect aan witte jurkjes: ze zijn eindeloos te combineren in diverse soorten looks en ze zijn geschikt voor allerlei gelegenheden. Je kunt een wit jurkje dragen naar een etentje, naar kantoor, naar je familie, naar feestjes et cetera. Let wel op: draag nooit wit naar een bruiloft! Wit is namelijk de kleur voor de bruid.

Witte jurkjes combineren

Het grote voordeel aan witte jurkjes is dus het gemakkelijk combineren met andere kleuren en accessoires. Bij wit past vrijwel alles: van donkere kleuren zoals bruin en zwart tot aan felle kleuren zoals turquoise en geel. Pas de kleuren bijvoorbeeld aan op het seizoen: in de zomer kun je kiezen voor roze, gele of groene accenten terwijl je in de winter juist gaat voor zwart, bordeauxrood en bruin. In de zomer lijk je in wit ook meteen bruiner; mooi meegenomen dus.

Wat betreft stoffen is wit ideaal te combineren met denim. Jeans stof geeft een wit jurkje net wat meer pit. Heb je bijvoorbeeld een lieflijk kanten jurkje en ben je op zoek naar een tof jasje om je look af te maken? Kies dan voor een spijkerjasje in een lichte kleur. Wanneer je op zoek bent naar net iets extra’s kun je gaan voor een spijkerjasje met gekleurde patches. Vooral in de zomer is dit ontzettend trendy.

Diverse witte jurkjes

Witte jurkjes zijn in verschillende vormen en maten te verkrijgen. Maxi-dresses zijn bijvoorbeeld ideaal in de zomer: lange dagen op het strand, de wind door je haren, met je voeten in het water. Maxi-dresses zijn mooi met bruine sandaaltjes en bloemen in je haar. Ga voor een luchtige stof zodat de witte jurk comfortabel om je lichaam valt. Om deze strandlook af te maken kun je nog gaan voor een mooie zonnehoed en een aantal kralenarmbanden.

Witte cocktailjurkjes en avondjurken zijn meer geschikt voor een feestje zoals een verjaardag, een etentje of een jubileum. Laat je witte jurkje opvallen door kleurrijke details toe te voegen. Stift je lippen rood, geef je nagels een kleur en zorg voor een paar modieuze rode pumps. Zo zie je er romantisch én sexy uit!