Zomerjurkjes

Stel je even voor: de zon in je gezicht, een cocktail in je hand en de wind langs je favoriete zomerjurkje. Zomers zijn zoveel beter wanneer je je goed en comfortabel voelt in een mooi zomerjurkje.

Het leuke aan dit item is dat je het op meerdere manieren kunt gebruiken en voor meerdere gelegenheden aan kunt trekken. Zomerjurkjes kunnen vrijwel altijd, het is alleen even kiezen tussen kleuren, vormen en prints welk jurkje bij welke gelegenheid past. Van little black dresses tot aan kleurrijke prints: we hebben een paar zomerse tips voor je op een rij gezet.

Zomerse etentjes zwoele avonden en natuurlijk een mooi zomerjurkje!

Heb je binnenkort een zomers feestje, een gezellige barbecue of een sfeervolle avond aan het strand en weet je niet wat je aan moet trekken? Wees niet bang, we hebben een aantal hele fijne tips voor je. Voor dergelijke avonden mag een zomerjurkje lekker luchtig van stof en kleurrijk zijn. Ga bijvoorbeeld voor de boho-look: kleurrijke zomerjurkjes met hippieprint, bloemenprint of andere aardse kleuren. Combineer deze jurkjes met mooie sandalen, rode nagellak, gekleurde ringen, tientallen armbanden en een bloemenkrans of een doekje in je haar en je look is compleet. Wedden dat jij fabulous je wijntje kunt drinken die avond?

Zomerjurkjes voor bruiloften en meer

Bruiloften zijn een ander verhaal wat betreft zomerjurkjes. Natuurlijk komt het zo nu en dan voor dat je een informele bruiloft hebt maar over het algemeen is netjes toch wel de dresscode bij een bruiloft. Gelukkig zijn er fantastische nette zomerjurkjes te verkrijgen die ook kunnen dienen als cocktailjurkje en die je goed kunt combineren met leuke accessoires. Ga voor een jurkje van een dikkere stof zoals katoen of zijde of juist voor een wat meer romantischer stof zoals kant. Zorg er in ieder geval voor dat je jurkje niet te bombastisch of te kleurrijk is. Kies voor een zomerjurkje in één kleur, het liefst een lichtere zomerse kleur zoals lichtroze of turquoise. Combineer dit jurkje met basic maar fijne accessoires zoals dunne ringen, zilveren oorbellen, een nude lippenstift en lichte ballerina’s.

Do’s en don’ts met zomerjurkjes

Een absolute do is het aanschaffen van een of meerdere zomerjurkjes. Doe eens gek en pas eens iets kleurrijks aan wanneer je normaal alleen maar zwart draagt. Wedden dat kleur je goed kan doen? Een andere do is om meerdere soorten jurkjes te passen om te kijken welk zomerjurkje het beste bij jouw lichaam past. Onder de don’ts valt dan ook meteen het volgende: zomerjurkjes die niet goed aansluiten op jouw lichaamsvorm. Draag bijvoorbeeld geen jurkjes met vleermuismouwen om een recht figuur tegen te gaan. Liever tien jurkjes gepast te hebben en er eentje vinden die écht goed staat dan één kopen die niet goed aansluit op je lichaam.