Zwoel in een zwart jurkje

Zwarte jurkjes, ook vaak little black dresses genoemd, zijn er in diverse vormen en maten. Dat er minimaal één zwart jurkje in je kast moet liggen, dat is een ding wat zeker is. Dat je er daarnaast nog minimaal een stuk of twee op reserve moet hebben eigenlijk ook. Zwarte jurkjes kunnen altijd, ongeacht de gelegenheid en ongeacht welk seizoen. Dergelijke jurkjes stralen iets vrouwelijks uit: ze kunnen zowel ontzettend zwoel als stoer staan.

Daarom kan ieder type vrouw een zwart jurkje goed hebben. Het ligt aan je lichaam welke vorm jurkje het beste bij jou past. Heb je bijvoorbeeld een appelfiguur? Dan is een kort cocktailjurkje wat voor jou. Ga voor een jurkje waarbij de taille strakker is en de rok wijder, zodat de nadruk op de buste ligt in plaats van op je buik. Heb je een peerfiguur? Dan is de a-lijn jurk of de empire waist het juiste zwarte jurkje voor jou. Dit kan zowel een korte cocktailjurk zijn als een lange avondjurk.

Korte zwarte jurkjes

Korte zwarte jurkjes zijn de perfecte jurkjes voor diverse gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een avondje uit, een bruiloft of een etentje van een vriendin. Daar mag je best die zwoele little black dress voor uit de kast halen! Korte zwarte jurkjes zijn op het mooist zonder een (donkere) panty er onder. Is het toch te fris om geen panty te dragen? Kies dan voor een huidkleurige panty om de focus op het jurkje te houden.

Voor een avond uit met vriendinnen heb je natuurlijk een ander zwart jurkje aan dan voor de bruiloft van je zus. Voor een formele gelegenheid is het aan te raden om te kiezen voor een zwart jurkje van chiffon of zijde. Deze stoffen zien er niet alleen chique uit maar voelen ook nog eens licht en zacht aan. Voor een informele gelegenheid kan het zwarte jurkje van diverse stoffen zijn gemaakt.

Lange zwarte jurken

Liever iets meer richting de klassieke kant? Kies dan voor een lange zwarte jurk. Het ligt aan de gelegenheid wat voor soort jurk dit is. Heb je een diner of een jubileumfeestje? Dan is de nette avondjurk of zwarte feestjurk wat voor jou. Deze zwarte jurken zijn goed te combineren met basic schoentjes, fijne sieraden en lichte make-up. Steek je haar op of laat het invlechten, maar zorg ervoor dat het geheel er classy uitziet.

Voor een dagje strand of een lekkere barbecue is een zwarte jurk tevens perfect. Kies voor de maxi-dress die bij jouw figuur past. Maak deze zomerse look af met een mooie hoed, enkele boho accessoires en prachtige bruine sandalen. Steek een paar bloemetjes in je haar en jouw eigen look is af!